lørdag 1. november 2014

Kylling og ajvarsuppe

Du kan bytte ut kylling med pølse eller andre kjøttrester.

 

Kylling og ajvarsuppe


Stor porsjon- raskt og effektivt.

Ajvar mild im 370-ml-GlasDette er en kjapp suppe for uorganiserte dager. Jeg har alltid kylling liggende i fryseren og her kan du ta ut et bryst eller to og skjære i terninger så snart det lar seg gjøre.  Middag på en liten time.

·      1 ss olje og evn smør

·      4-5 ss medium sterk Ajvar (eventuelt mild)

·      1-2 kylling bryst i litt store terninger

·      Kyllingbulljong, terning eller fond, ca 1/2 liter

·      0,5 dl fløte, eller annet meieriprodukt

·      Frosne selskapserter
 

Serveres med:

  • Godt brød (evn gammelt brød med sennep og ost under grill i ovenen)
  • Yoghurt naturell
  • Rester av brun ris kan tilsettes.

 

Surr ajvar i litt olje på medium varme et par minutter, ha i god kyllingfond, evn suppekvast/urter dersom du har det. La det småkoke minst 10 min. Tilsett kyllingen. Kok forsiktig opp og trekk fra varmen mens du dekker bordet og varmer opp erter. Jeg setter erter, brød og yoghurt fram slik at alle sjøl kan bestemme  hvor mye de vil ha i suppa. Varm opp suppen og nyt.

 


Ajvar er en paprika- og grønnsakspuree som blir spist mye i Tyrkia og på Balkan. Jeg har fått det servert med egg og oliven til frokost på reise, men sjøl bruker jeg friskt ajvar i supper og gryter. Det er en fin måte å få flere grønnsaker.Passer godt med bulgur. Fås i velassorterte butikker, asiabutikker og på Svinesund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar