Kylling og ajvarsuppe
Stor porsjon- raskt og effektivt.

·
1 ss olje og evn smør
·
4-5 ss medium sterk Ajvar (eventuelt mild)
·
1-2 kylling bryst i litt store terninger
·
Kyllingbulljong, terning eller fond, ca 1/2 liter
·
0,5 dl fløte, eller annet meieriprodukt
·
Frosne selskapserter
Serveres med:
- Godt brød (evn gammelt brød med sennep og ost under grill i ovenen)
- Yoghurt naturell
- Rester av brun ris kan tilsettes.
Surr ajvar i litt olje på medium varme et par minutter, ha i
god kyllingfond, evn suppekvast/urter dersom du har det. La det småkoke minst 10 min. Tilsett kyllingen. Kok forsiktig opp og trekk fra varmen mens du dekker
bordet og varmer opp erter. Jeg setter erter, brød og yoghurt fram slik at alle
sjøl kan bestemme hvor mye de vil ha i
suppa. Varm opp suppen og nyt.
Ajvar er en paprika- og grønnsakspuree som blir spist mye i
Tyrkia og på Balkan. Jeg har fått det servert med egg og oliven til frokost på
reise, men sjøl bruker jeg friskt ajvar i supper og gryter. Det er en fin måte
å få flere grønnsaker.Passer godt med bulgur. Fås i
velassorterte butikker, asiabutikker og på Svinesund.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar