lørdag 1. november 2014

Kyllingfrikasse - hybelmat

Du kan velge bort kyllingkjøtt med svinekjøtt eller fårikålkjøtt.
Du må ikke bruke farse- det blir virkelig ekkelt.

 

Kyllingfrikasse med ris og poteter - studentporsjon

Kjøtt

1-2 kyllingfileter (evn andre billige møre kjøttvarer)
1 ss margarin, melange
Pepper, evn urtesalt.

Saus

  • 2,5 ss smør eller margarin (margarin er billig og sunt)
  • 2 ss vanlig siktet hvetemel (her må du ikke bruke grovt)
  • 1/2 Kyllingbuljongterning (evn flytende fond)
  • 1-2 dl vann
  • 1-2 dl melk/fløte blanding. Det du har av meierirester.
  • 1 ss frossen urter som persille, og helst dill. Evn kan du kjøpe mye freske urter og fryse ned resten.
  • (Et dryss urtesalt)


Varm opp margarin til sausen, når det er smeltet, (ikke brunt) har du i melet. Dersom det blir veldig tørt kan du tilsette litt ekstra nøytral matolje (soya f.eks). Ha i vann, rør kraftig med visp til alle klumper er ute. Tilsett mer veske, det du liker av melk. Evn dropper du melk helt.PS ikke rømme eller andre sure ting i denne sausen. Heller ikke hvitvin (spar den slanten til kjøkkenglasset).
Dersom det blir for mye saus legger du av restene og har i fryseboksen. Bunn av melkekartong med plastpose over, er fint å bruke.

Del kyllingfilet i litt store biter, slik at de ikke blir tørre under varmebehandling. Varm opp margarin, pepre/krydre kjøttbitene. Stek raskt slik at alle kjøttflater lukkes. Ha direkte i sausen, husk å ha med fettrestene fra pannen. Dersom sausen har blitt for tykk kan du ha vann i pannen og bruke det til å gjøre sausen tynnere. Husk at sausen blir tynnere når den varmes opp.

Grønnsaker

Anbefalt tilbehør er
Kokte gulrøtter
Erter
Grønne grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar