søndag 2. november 2014

Tomatsuppe og rislapper

Dersom du har laget pizza kan du ta vare på litt av sausen og varme den opp igjen og tilsette litt buljong. Veldig enkel måte å få tomatsuppe raskt og miljøvennlig ut av gryta.

Tomatsuppe

  • 1 boks tomater på boks
  • 1/2 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1ss olivenolje
  • Kyllingbulljongterning
  • 3 dl vann (evn mer)
  • Haevn i en skvett melk, fløte eller smør for å milde smakene.
  • timian/meriam/oregano evn blanding. Ikke rosmarin men i denne oppskriften 1 salvieblad.

evn tilbehør: agurk og fetaost.

Stek løk og hvitløk i biter i oljen i noen minutt. Det er viktig at løken er blank før du har i tomat. La det stå å putre før du har i kyllingbulljongterning og vann. La stå 4-5 min. Kjør med stavmikser rett i gryta.

Ha evn med agurk og fetaost/snøfrisk i bunnen av suppeskålene ved servering.


Dersom du har ris til overs passer det godt med rislapper til. Ellers er jo pannekaker/ostesmørbrød/brødskive med stekt pølse supert.

Rislapper

2dl kald ris (brun eller hvit)
1 egg
3 ss hvetemel
(evn 1/2 ts bakepulver)
1-2 dl melk
salt og evn vaniljesukker

Rør alt sammen til en vaffelaktig røre. La stå minst 10 min (mens tomatsuppen koker). Stek lapper på middels høy varme i litt mye margarin, la de bli stive før du snur dem. Spis med syltetøy, sukker eller brunost. Funker som niste eller brøderstatning.
Annet tips til restemat er kokt og kald ris med melk, frukt og tyttebærsyltetøy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar